Alsa

Wat is Alsa?

Alsa 5 liter

Alsa is een natuurlijk gewasbeschermingsmiddel op basis van geur- en smaakstoffen uit onder andere knoflook. Deze stoffen, die het gedrag van plaaginsecten zoals trips, luis, varenrouwmug, taxuskever e.d. effectief kunnen beïnvloeden, zijn in knoflook aanwezig op basis van olie. Deruned is er in geslaagd om via een speciaal procédé deze olie-oplosbare geur- en smaakstoffen uit knoflook te winnen. Dit heeft geresulteerd in Alsa: een uniek vloeibaar product dat effectief kan worden ingezet bij de bestrijding van de diverse plaaginsecten.

Hoe werkt Alsa?

1. Alsa vergroot het effect van chemische en biologische bestrijding


ThripsNa toediening van Alsa worden de geur en smaak van uw plant dusdanig veranderd, dat insecten de plant niet langer aantrekkelijk vinden. Insecten worden onrustig en verlaten hun schuilplaats. Chemische gewasbeschermingsmiddelen én natuurlijke vijanden kunnen nu veel effectiever worden ingezet in de strijd tegen insecten. Deze insecten zijn immers beter bereikbaar geworden. Het feit dat u bij preventief gebruik van Alsa minder frequent chemische middelen hoeft te spuiten, zorgt bovendien dat uw gewas beter in conditie blijft.


2. Alsa werkt plantsystemisch

Alsa heeft een plantsystemische werking waardoor het met de voeding kan worden meegegeven. De werking van Alsa in de plant is ongeveer 7 tot 10 dagen. Na deze werkingsduur worden de stoffen in de plant omgezet naar bestanddelen die weer worden gebruikt voor de normale stofwisseling. Daarom is het ook van belang om Alsa wekelijks te doseren !!

Toepassingsmogelijkheden

Trips
Bij een dosering van 0,5 tot 2 lt./Ha. wordt een goed resultaat verkregen. De trips wordt onrustig, verlaat de schuilplaatsen, en zijn beter bereikbaar voor chemie én biologische bestrijders. Veelal wordt Alsa een dag eerder gedoseerd, waarna de volgende dag bestreden kan worden.

Alsa 1 literSciara(varenrouwmug)
Hierbij adviseren wij een dosering van 2 lt./Ha.
De mug wordt onrustig en gaat (hoger) vliegen. Dit effect is goed te zien bij het gebruik van een vanglamp of vangplaten.
De larve wordt rond de stam van de plant verjaagd, zoekt naar een betere plek, komt vaak in een drogere omgeving en gaat dood.

Tips voor het gebruik van Alsa

  • Gebruik Alsa elke week. Het hele jaar door.
  • Gebruik Alsa op het hele bedrijf, niet alleen op de plaatsen met veel insecten.
  • Hierdoor voorkomt men dat de insecten verjaagd worden naar minder aangetaste plekken.
  • Begin op tijd met Alsa. Wacht niet tot de insectendruk te hoog is opgelopen.
  • Alsa toedienen via de voedingsleiding. Niet in de dagvoorraadtank. Indien mogelijk, in een dag doseren.
  • Niet gelijktijdig gebruiken met waterstofperoxide. Schakel deze de dag van toedienen uit.