Natuurlijke oplossingen Natuurlijke oplossingen
Professionele tuinbouw Professionele tuinbouw
010-5221514 010-5221514 010-5221514 | info@deruned.nl
Savitan-F

Savitan-F

Wat is Savitan-F?

Savitan-F is een vloeibare organische voeding op basis van plantenextracten, inclusief woestijnplanten. Savitan-F verhoogt de weerstand van het gewas, waardoor het geschikt is voor gebruik in tijden dat een gewas zwak is en daarom vatbaarder is voor ziekten. De plant is dan niet erg in staat om weerstand te bieden aan ziekteverwekkende (pathogene) organismen. Door Savitan-F als voedingsstof aan de plant te geven, wordt het afweersysteem sneller geactiveerd, waardoor de kans op infectie aanzienlijk wordt verkleind. In feite is de plant alerter.


Hoe werkt Savitan-F?


Toenemende weerstand:
* Een van de hoofdingrediënten van Savitan-F is natuurlijke salicylzuur dat het afweersysteem van de plant activeert, zodat het meer weerstand kan bieden aan verschillende pathogene organismen.
* Bovendien zorgen de vetzuren in Savitan-F ervoor dat de structuur van de celwand wordt versterkt. Dit versterkt de plant, zodat pathogene organismen meer moeite hebben om toegang te krijgen.

                   Dosering: 1 liter per hectare. Herhaal elke week.
                   Savitan-F moet consequent worden gebruikt !.

Als wekelijkse toediening voor bepaalde gewassen onmogelijk of ongewenst is, mag Savitan-F elke twee weken worden toegediend. Dosering: 2 liter per hectare.
Als de bodemtemperatuur lager is dan 5 graden, hoeft Savitan-F niet te worden toegediend.

Opslag:
Savitan-F kan zes maanden na opening worden bewaard, op voorwaarde dat de fles veilig wordt gesloten en op een koele, droge en donkere plaats wordt bewaard.
Gebruik Savitan-F niet met waterstofperoxide producten.

Download Savitan-F

 

 

Deze website maakt voor een optimale werking gebruik van cookies. OK Toestaan Weigeren Lees voor meer informatie onze privacyverklaring privacy Cookie instellingen Dit veld is niet ingevuld De ingevulde tekst is te kort De ingevulde tekst is te lang