Natuurlijke oplossingen Natuurlijke oplossingen
Professionele tuinbouw Professionele tuinbouw
010-5221514 010-5221514 010-5221514 | info@deruned.nl
Biopak

Biopak

Wat is Biopak

 Biopak is een natuurlijk product op basis van zorgvuldig geselecteerde micro-organismen en groeibevorderaars. Met bestanddelen als aminozuren, vitaminen, suikers en bodembacteriën bevordert Biopak een gezond wortelmilieu en creëert het optimale groeiomstandigheden voor uw gewas. Biopak is daardoor uitstekend inzetbaar om een verstoord bodemmilieu te herstellen, maar is ook zeer geschikt om het wortelmilieu van uw gewas te stimuleren.

Hoe werkt Biopak

Een goede verzorging van uw gewas begint bij de bodem. Elke bodem bevat van nature veel micro-organismen in de vorm van bacteriën en schimmels. In een biologisch gezonde bodem zijn nuttige bacteriën en schimmels dominant ten opzichte van ziekteverwekkers. Dit natuurlijk evenwicht kan echter danig uit balans raken door onder meer veelvuldig gebruik van chemische middelen of kunstmest, en het toepassen van monoculturen. Met behulp van de actieve micro-organismen en groeibevorderaars in Biopak kunt u het natuurlijk evenwicht in het bodemmilieu weer herstellen. Biopak bevat daarvoor verschillende soorten bacteriën. Deze bacteriën beschermen de plant. Ze concurreren om ruimte en voedsel met ziekteverwekkers en zorgen er zo voor dat de infectiedruk wordt verlaagd.

Biopak bevat ook stikstofbindende en fosforoplossende bacteriën. Deze bacteriën voorzien de plant van nitraten en fosfaten. Een andere soort bacterie in Biopak is een Bacillus subtilus soort. Deze geeft de plant bescherming tegen ziekteverwekkers.

Bacillus kan de hoeveelheid gebonden stikstof in de directe omgeving vergroten. De bacterie doet dit door het gasvormig stikstof uit de lucht om te zetten naar nitraten die direct door de plant kunnen worden opgenomen. Daarnaast maakt Bacillus fosfaten los die aan gronddeeltjes vastzitten. Vooral deze laatste eigenschappen van de Bacillus leveren een aanzienlijke bijdrage aan de benodigde voeding en bescherming van de plant.

Biopak is uitstekend geschikt om het wortelmilieu te stimuleren. Door Biopak direct na het stomen toe te dienen, wordt namelijk snel een grote diversiteit aan micro-organismen verkregen die de wortelgroei van uw gewas stimuleren.

Dosering

Startdosering
200 gram per 1.000 m2. ( 2 kg. per ha.)
Bij slechte weggroei of bij gevoelig gewas:
na een week 100 gram per 1.000 m2. ( 1kg. per ha.)

Onderhoudsdosering
100 gram per 1.000 m2, elke vier weken herhalen.
Dit is afhankelijk van onder meer de gewasgevoeligheid of infectiedruk. Als er een hogere infectiedruk is, kunt u een extra dosering geven. Overdosering van Biopak is niet mogelijk.

Aanbevolen wordt om na de toediening van Biopak een nagietbeurt te geven, om leidingen, druppelaars of sproeiers schoon te spoelen.

Maak Biopak eerst aan met een klein beetje (handwarm) water en voeg daar vervolgens de rest van het water aan toe. De oplossing mag niet in de bemestingsbak, maar kan wel met de EC worden meegedoseerd. Eenmaal opgelost dient Biopak binnen 12 uur te worden opgemaakt.

  • Biopak is breed toepasbaar, zowel voor groenten en bloemen onder glas als voor buitenteelt, vollegrond en substraat.
  • Biopak kan het gehele jaar door worden gebruikt (meeregenen of meedruppelen).
  • Biopak kan met de meest gangbare gewasbeschermingsmiddelen worden meegegeven.
  • Raadpleeg DeruNed voor een gratis doseeradvies bij een veelvuldig gebruik van gewasbeschermingsmiddelen.

Download Biopak

Deze website maakt voor een optimale werking gebruik van cookies. OK Toestaan Weigeren Lees voor meer informatie onze privacyverklaring privacy Cookie instellingen Dit veld is niet ingevuld De ingevulde tekst is te kort De ingevulde tekst is te lang